(ВІДЕО) Я не прострілював посадку, я її палив, - розповідає прикордонник «Покемон»

НАЗАД
08 листопада 2023 12:43

Олександр на псевдо Покемон брав участь у перших боях за Андріївку та працював зі своїм кулеметом, як єдине ціле.

Збоку здавалося, що Покемон взагалі не відчуває віддачі.

Готуючись до штурмових дій разом з бійцями однієї з легендарних бригад, прикордонники неодноразово відпрацьовували усі елементи бою. Олександр вистрілював не одну сотню набоїв. Ствол його кулемета буквально горів.  

Покемон брав участь у перших боях з визволення Андріївки. Його штурмова група за керівництва офіцера з позивним Байда висадилася найближче до села. Командир групи розповів, що Покемон першим вискочив з бронетранспортера М-113, кулеметник мав на собі систему безперебійної подачі набоїв «Мурена» на 800 штук. Щільним вогнем він пригнічував ворога та дав побратимам розгорнутися і зайти в посадку.

Бій був настільки інтенсивним, що за 10-15 хвилин набої у «Мурені» закінчилися. Покемон продовжував вести штурм за допомогою автомата та гранат. Найближчого окупанта воїн ліквідував на відстані близько 5 метрів. Кулеметник пригадує, що рашисти якось дізналися його позивний та намагалися погрожувати, лаятися, вимагали здатися, але відповідь вогнем загасила запал провокаторів.

Згодом Покемон прикривав евакуацію поранених побратимів. Як вийшов з бою, воїн не пригадує, бо отримав тяжку контузію. До тями, каже, прийшов під крапельницею в пункті медичної евакуації, а уже через 4 дні повернувся до строю.

P.S. Днями в сім’ї Олександра народився синочок, якого назвали Артем. Вітаємо батьків та зичимо новонародженому легкої долі в країні, яку боронить та визволяє від окупантів його батько зі своїми побратимами.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси